Ostatni mecz

3. Jeziorak Iława 29 64
4. GKS Wikielec 29 62
5. Mrągowia Mrągowo 29 52

W środę 12 grudnia odbyło się podsumowanie rundy jesiennej w wykonaniu KS Unia Susz.

O godzinie 17:30 w sali widowiskowej Suskiego Ośrodka Kultury zgromadzili się członkowie klubu Unia Susz, kibice, sympatycy, sponsorzy oraz włodarze miasta Susz. Celem spotkania było przedstawienie przez zarząd klubu podsumowania rundy jesiennej 2018/19.

Spotkanie otworzył prezes klubu Rafał Masny, który podziękował wszystkim zgromadzonym za przybycie oraz przedstawił program spotkania. Następnie głos zabrał vice-prezes Jarosław Piechotka, który również przywitał włodarzy miasta, sponsorów lub ich przedstawicieli oraz wszystkich sympatyków klubu. Dodał, że bardzo cieszy się widząc tak szerokie grono osób, którym na sercu leży dobro klubu Unia Susz.

Podsumowanie rundy rozpoczął przedstawiciel pierwszej drużyny grającej w IV lidze - trener Fabian Wieliczko. Przybyli goście mogli ze szczegółami posłuchać jak tworzyła się obecna drużyna seniorów, jak funkcjonuje obecnie i jakie są jej plany na przerwę zimową oraz rundę wiosenną. Tak bardzo ważną bo drużyna walczyć będzie o utrzymanie.

Kolejny punkt spotkania to prezentacja dokonań Akademii Piłkarskiej Młode Talenty Unia Susz. Tutaj głos zabrał koordynator Akademii oraz trener najmłodszej z grup - Jarosław Chodowiec. Licząca ponad 100 piłkarzy akademia prężnie działając w ostatnich miesiącach dostarczyła Jarosławowi Chodowcowi wiele powodów do tego, aby pochwalić jej działanie. Nie zabrakło również uwag oraz planów na kolejne miesiące.

Część merytoryczną zamknął ponownie prezes Rafał Masny przedstawiając zgromadzonej publiczności sprawozdanie finansowe klubu. To jedno z głównych założeń obecnego zarządu - transparentność. Prezes posiłkując się przygotowanymi wykresami oraz tabelami szczegółowo przedstawił jak wyglądała sytuacja klubu w trakcie jego przejęcia przez obecny zarząd, jakie środki udało się pozyskać oraz jakie koszty i wydatki poniósł klub.

Ostatnim akcentem spotkania było podziękowanie dla sponsorów oraz Burmistrza Susza Krzysztofa Pietrzykowskiego. Wszyscy otrzymali drobny upominek w formie pamiątkowego szalika (sponsorowi bardzo dziękujemy).

Część oficjalna zakończyła się oklaskami przybyłych gości. Spotkanie zakończyły luźne rozmowy przy kawie i słodkim poczęstunku.

_MG_6549
_MG_6552