15 sierpnia na stadionie przy ul. Leśnej piłkarze Unii pod wodzą Fabiana Wieliczko podejmowali drużynę Jezioraka Iława. Derbowy pojedynek rozegrany w ramach 2 kolejki IV ligi zakończył się na korzyść gości wynikiem 0:3.

Mecz rozpoczął się mocnym akcentem gości, którzy już w pierwszych minutach spotkania stworzyli sobie dogodną sytuację do strzelenia bramki. Po kilku wymianach piłek i akcjach z obu stron to jednak zawodnicy Jezioraka otworzyli wynik spotkania. W 12 minucie meczu rzut karny na bramkę zamienił Daniel Madej.
Do końca pierwszej połowy gra toczyła się w głównej mierze w środku boiska z przerwami na przemienne ataki ofensywy obydwu drużyn. Nasi zawodnicy szukali swojej szansy w strzałach z dystansu, natomiast Jeziorak Iława groźnie atakował akcjami prowadzonymi bokami boiska.
Kiedy wszyscy czekali już na gwizdek sędziego kończący pierwszą odsłonę spotkania Jeziorak przeprowadził akcję, po której bramkę strzelił Wojciech Figurski. Bramka ta ewidentnie podcięła skrzydła gospodarzon co odbiło się na grze w drugiej połowie. Efektem tego była 3 bramka dla drużyny gości, którą strzelił w 51 minucie Arkadiusz Kuciński.
Mimo tego piłkarze Unii nie złożyli broni i próbowali zagrozić bramce gości. Zmiany dokonane przez trenera Wieliczko pozytywnie wpłynęły na obraz gry naszej drużyny, która kilkukrotnie zmusiła defensywę Jezioraka do interwencji. Przed doskonałą sytuacją strzelecką znalazł się m.in. Radosław Mazurowski, który nie wykorzystał sytuacji sam na sam z bramkarzem gości.

Unia Susz - Jeziorak Iława 0:3
12 - Daniel Madej (rzut karny)
45 - Wojciech Figurski
51 - Arkadiusz Kuciński

Unia: Puwalski, Laskowski (75 Pietruszewski), Krause, Urbański, Musiński, Włodarczyk (70 Szagała), Staniec (55 Mazurowski), Lewandowski (55 Brzeziński), Sawicki (82 Kacziński), Chmielewski (75 Dedek), Bieńkowski

Jeziorak: Jędrzejewski (83 Mazurowski), Foj (85 Kaźmierski), Kressin, Ksiuk, Słomski, Kuciński (80 Galas), Parulis, Święty (74 Rzeźnikiewicz), Madej (67 Gula), Suchocki, Figurski (77 Krajewski)

Obsada sędziowska: Szczerbowicz Marcin (sędzia główny), Dobrzyński Łukasz (asystent) oraz Markowicz Paweł (asystent).

FOTO: Focus on Sport

_MG_8650
_MG_8652
_MG_8654