W sobotę 25 sierpnia na własnym boisku przyszło nam podejmować rywali z Giżycka. Drużyna Mamr w ostatnim meczu przeciwko GKS Wikielec pokazała na co ją stać. Czekał nas więc zacięty i ciężki bój.

W dniu meczu do dyspozycji trenera Fabiana Wieliczko było 18 zawodników. Ze względu na problemy z kolanem Piotra Puwalskiego (kontuzja odniesiona w meczu z Jeziorakiem Iława) od pierwszych minut spotkania między słupkami naszej bramki stanął Karol Chodowiec.

Pierwsza odsłona meczu to wyrównana gra z obu stron. Większość rywalizacji toczyła się w środku boiska, a sytuacji bramkowych próżno było szukać. Ataki drużyny gości nasi piłkarze mądrze rozbijali już na 16 metrze, natomiast sami również nie potrafiliśmy znaleźć drogi do bramki Mamr.

Druga połowa spotkania zdecydowanie należała do naszych piłkarzy, którzy raz po raz atakowali bramkę strzeżoną przez Karola Murawskiego. Niestety, jak się okazało, ponownie zawiodła skuteczność. Do 65 minuty meczu powinniśmy wygrywać już 2:0 jednak nie byliśmy w stanie zamienić dogodnych sytuacji strzeleckich na bramki. Na domiar złego w 68 minucie spotkania, w zamieszaniu po rzucie rożnym tracimy bramkę, która zostaje uznana jako samobójcza. Futbolówka rykoszetem odbiła się od Jonasza Lewandowskiego i nie dając szans Karolowi Chodowcowi znalazła się w naszej siatce.

Wynik do końca spotkania nie uległ już zmianie, a w Suszu po meczu z Mamrami Giżycko pozostał wielki niedosyt, ale... również powody do zadowolenia. Zawodnicy naszej drużyny coraz częściej są przy piłce, potrafią szybko i skutecznie zaatakować zagrażając bramce przeciwników. Dziękujemy za grę, poświęcenie i czekamy na pierwsze punkty w tym sezonie w kolejnym meczu.

Unia Susz 0-1 Mamry Giżycko

BRAMKI:

58' J.Lewandowski (sam.)

ŻÓŁTE KARTKI:

87' Robert Krause

SKŁADY:

Unia Susz: Karol Chodowiec, Robert Krause (K), Jakub Urbański, Mateusz Musiński, Mateusz Włodarczyk, kamil Brzeziński (46' Krystian Staniec), Kamil Kozłowski (62' Piotr Szagała), Marcin Sawicki (68' Marcin Michnowski), Maciej Pietruszewski (55' Jonasz Lewandowski), Piotr Chmielewski, Paweł Bieńkowski (72' Cezary Dedek), rezerwa: Piotr Puwalski, Michał Kacziński.

Mamry Giżycko: karol Murawski, Tomasz Bańkowski, Mariusz Rutkowski, Kamil Kamiński (55' Filip Rusiak), Adam Bognacki, Błażej Drężek, krystian Wiszniewski, Jacek Rutkowski 985' Sebastian Żukowski), Bartłomiej Szafran (65' Maciej Pawlukiewicz), Rafał Darda (K), Jan Sidorowicz, rezerwa: Bartłomiej Zacharewicz, Artur Kropiewnicki

SĘDZIOWIE:

Sędzia główny: Krzysztof Mróz

Sędzia asystent 1: Jacek Makowski

Sędzia asystent 2: Paweł Wyszczelski

SKRÓT VIDEO + WYPOWIEDZI TRENERÓW: